Categorie archief: Voedingsmiddelen

De voedselzandloper helpt ons keuzes maken tussen voedingsmiddelen

Teff

Teff

Pannenkoeken ‘uit een pakje’ eten we al een tijdje niet meer. Bij de kinderen gaan de pannenkoeken van speltmeel er namelijk net zo snel in. Over de voordelen van spelt boven tarwe schreef ik eerder al een stukje. Vandaag wilde ik het eens proberen met teff, wat ook geroemd wordt om haar goede voedingswaarden. Om de pret van het ‘Pannenkoeken-eten’ niet te bederven (wat wel gebeurde bij het boekweit-experiment) bakte ik eerst de bekende spelt pannenkoeken en serveerde als laatste de teff pannenkoeken.

Lees verder Teff

Spelt

Spelt

Spelt is om verschillende redenen gezonder dan tarwemeel. Bij spelt zitten de voedingsstoffen niet alleen in de kiem en de zemel (zoals bij tarwe) maar ook in het meellichaam. Bij tarwe verdwijnen veel voedingsstoffen na het malen en zeven, bij spelt niet.Spelt heeft een lagere glycemische index dan tarwe, dus veroorzaakt minder pieken in de  bloedsuikerspiegel. Spelt bevat verder veel eiwit, vezels en is rijk aan vitamine B, vitamine E, ijzer, kalium, magnesium en fosfor. Zelf vind ik spelt ook nog gewoon lekkerder dan tarwebrood. De rest van het gezin moest even wennen, maar weet inmiddels niet beter.

Lees verder Spelt