Hieronder een recept voor boekweit grutten stoofpot.
- Maak 500 gram spuiten schoon en kook ze vijf minuten in een pan met daarin één liter water.
- Neem een hapjespan of braadpan en verwarm twee eetlepels olie (olijf-, kokos- of raapzaadolie).
- Fruit hierin twee grof gesneden uien.
- Schep er twee eetlepels kerriepoeder en een eetlepel kaneel door en bak dit nog even mee.
- Voeg 500 gram boekweitgrutten en een eetlepel tijm toe. Roer het goed door.
- Voeg voorzichtig de gekookte spruiten met het kookwater toe.
- Voeg eventueel naar eigen smaak andere groenten (zoals paprika en champignons) toe.
- Voeg een bouillionblokje toe en laat het geheel 10 minuten onder een deksel stoven. Wel af en toe doorroeren.
- Je kunt de boekweitgrutten serveren met gebakken appelpartjes en geraspte kaas.
Heb je dit ook gemaakt? Hoe beviel de stoofpot?