Boekweit grutten stoofpot

Hieronder een recept voor boekweit grutten stoofpot.

  1. Maak 500 gram spuiten schoon en kook ze vijf minuten in een pan met daarin één liter water.
  2. Neem een hapjespan of braadpan en verwarm twee eetlepels olie (olijf-, kokos- of raapzaadolie).
  3. Fruit hierin twee grof gesneden uien.
  4. Schep er twee eetlepels kerriepoeder en een eetlepel kaneel door en bak dit nog even mee.
  5. Voeg 500 gram boekweitgrutten en een eetlepel tijm toe. Roer het goed door.
  6. Voeg voorzichtig de gekookte spruiten met het kookwater toe.
  7. Voeg eventueel naar eigen smaak andere groenten (zoals paprika en champignons) toe.
  8. Voeg een bouillionblokje toe en laat het geheel 10 minuten onder een deksel stoven. Wel af en toe doorroeren.
  9. Je kunt de boekweitgrutten serveren met gebakken appelpartjes en geraspte kaas.

Heb je dit ook gemaakt? Hoe beviel de stoofpot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *