Chocolade is verantwoord in de voedselzandloper. Mits puur natuurlijk. Daarom hier een recept voor chocolade koekjes.
Ingrediënten
- Rijpe bananen 3 grote of 4 kleine
- Havermout / havervlokken 180 gram
- Dadels 20 stuks
- Kokos-, olijf- of walnootolie 50 ml
- Kaneel theelepel
- Zout mespunt
- Pure chocolade (min. 70%) 75 gram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Prak de bananen met een vork fijn. Maak van de dadels en chocolade hele kleine stukjes.
- Roer alle ingrediënten door elkaar tot een samenhangend geheel.
- Leg bakpapier op een ovenrooster en maak ronde klodders.
- Ongeveer 20 minuten bakken
Variatietips: pompoenpitten, zonnebloempitten, kokos, verschillende noten, rozijnen of pindakaas.
Hoe zandloper-proof zijn gedroogde dadels, bananen en evt. gedroogde rozijnen? Deze hebben een glycemische index van >50. Hoe moet ik dit zien? Prima voor zo heel af en toe, of om toch wel regelmatig te kunnen geven aan bijv. kinderen als tussendoortje?