Chocolade koekjes

Chocolade is verantwoord in de voedselzandloper. Mits puur natuurlijk. Daarom hier een recept voor chocolade koekjes.

Ingrediënten

  • Rijpe bananen 3 grote of 4 kleine
  • Havermout / havervlokken 180 gram
  • Dadels 20 stuks
  • Kokos-, olijf- of walnootolie 50 ml
  • Kaneel theelepel
  • Zout mespunt
  • Pure chocolade (min. 70%) 75 gram

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Prak de bananen met een vork fijn. Maak van de dadels en chocolade hele kleine stukjes.
  3. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een samenhangend geheel.
  4. Leg bakpapier op een ovenrooster en maak ronde klodders.
  5. Ongeveer 20 minuten bakken

Variatietips: pompoenpitten, zonnebloempitten, kokos, verschillende noten, rozijnen of pindakaas.

1 reactie op “Chocolade koekjes

  1. Hoe zandloper-proof zijn gedroogde dadels, bananen en evt. gedroogde rozijnen? Deze hebben een glycemische index van >50. Hoe moet ik dit zien? Prima voor zo heel af en toe, of om toch wel regelmatig te kunnen geven aan bijv. kinderen als tussendoortje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *