Havermoutpap

Als je leeft volgens de Voedselzandloper is er één ding waar je zeker niet omheen kunt:
Havermoutpap! Mijn favoriete ontbijt. Hier het recept voor havermoutpap.

Ingredienten

  • Havermout 60 gram
  • Rogge 10 gram
  • Lijnzaad 10 gram
  • Pompoenpitten 10 gram
  • Zonnebloempitten 10 gram
  • Ongezoete Sojamelk 350ml
  • Stevia vloeibaar 6 druppels
  • Gedroogde pruimen 10 stuks
  • Amandelen 10 gram

Bereiding

De avond vantevoren zet je de havermout, rogge, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten in een pannetje water. Voeg daar een scheutje citroensap aan toe.

Je doet dit om het fytinezuur af te breken.
‘s Ochtends gooi je het in een zeef en daarna terug in de pan.
Sojamelk, pruimen en stevia toevoegen en een dikke 5 minuten koken. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Havermoutpap

  1. Hallo Lijnzaad, pompoenzaad en zonnebloenpitten bevaten Omea 3 en 6. Als je die kookt krijg je dan geen transvetten???

    Hartelijk dank voor het antwoord,
    Groeten Ina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *